Köpvillkor

Refurbee reserverar sig för skrivfel, fel prissättningar, prisändringar, slutsålda varor och leveransförseningar. Refurbee förbehåller sig rätten att regelbundet ändra gällande villkor och publicera nya versioner på hemsidan. Den nya versionen av dessa villkor kommer att träda i kraft och gälla för alla transaktioner som görs efter att beskedet om förändringen har gjorts tillgängligt.

Refurbee ingår endast handel med kunder i Danmark (både inbyte och försäljning) och Sverige (både inbyte och försäljning). (På denna domän levererar inte till adresser utanför Sverige). Vi hänvisar kunder från Danmark till www.refurbee.dk

2 års garanti

Du får alltid 2 års garanti när du köper begagnad elektronik hos Refurbee. Denna garanti innebär extra service och en trygghet för dig som kund i upp till 2 år efter att du har mottagit produkten. Om produkten du har köpt från Refurbee är defekt eller trasig, innebär garantin att produkten kan repareras eller bytas hos Refurbee. Detta gäller förutsatt att felet på din begagnade produkt täcks av garantin.

Vilka fel eller brister täcks av 2 års garantin?

Refurbee-garantin täcker alla fabriksfel som du upptäcker under garantiperioden, dvs. max 2 år efter att du har mottagit din produkt från Refurbee. Om felet täcks av garantin har du rätt till att få varan reparerad. Om felet inte kan åtgärdas inom rimlig tid efter att vi på Refurbee har mottagit produkten, kan du vi erbjuda kund att antingen få pengarna tillbaka, motsvarande inköpspriset, eller få ett reducerat pris på den köpta produkten.

Det är upp till oss på Refurbee att avgöra om ett fel täcks av garantin eller inte. Garantin täcker inte fel som uppstått pga. felaktig användning, yttre påverkan eller vanligt slitage. Hos Refurbee täcker vi heller inte fel som uppstått till följd av vattenskador.

Utöver vår garanti har du 6 månader dedikerad batterigaranti. Detta innebär att vi byter batteriet gratis om batterihälsan sjunker under 85% inom 6 månader från köp.

Observera att du naturligtvis fortfarande har 3 års reklamationsrätt utöver 2 års garantin (se “3 års reklamationsrätt” här på sidan).

3 års Reklamationsrätt

Utöver Refurbees 2 års garanti, har du som kund även 3 års reklamationsrätt genom konsumentköplagen. Konsumentköplagen i Sverige innehåller grundläggande principer som ger dig särskilda rättigheter och som skyddar dig när du köper varor. Du hittar mer information om reklamation i inköpslagen här.

Kom ihåg att vi på Refurbee också erbjuder dig 2 års garanti (se “2 års garanti” här på sidan).

Kundköp på hemsidan

Alla priser är i SEK inklusive moms, men exklusive eventuella fraktkostnader. Full avdragsgill moms gäller här för de begagnade produkterna. Köparen kan alltså dra av momsen.

Alla varor är begagnade varor, om inte annat anges. Detta syns vanligtvis under varan. Den enskilda varans skick beskrivs, precis som det framgår i beskrivningen, om det finns repor eller andra skador. Begagnade batterier kan inte förväntas ha samma livstid som nya batterier. Det medföljer inte nödvändigtvis en manual för varje vara – manualer kan i de flesta fall hämtas på tillverkarens hemsida. När du köper en vara på hemsidan får du snarast möjligt en orderbekräftelse. Fakturan kommer att skickas per mejl.

Betalning med kort

Alla våra betalningar hanteras av Klarna. Inga avgifter tillkommer för något betalsätt. Som privatkund kan du betala med Visa, Mastercard och Klarna.

Varans belopp dras först från ditt kort när dina varor skickas från Refurbee. Ett större belopp än det beloppet som du har godkänt vid köpet dras aldrig. Den information som du skickar i samband med köp med kreditkort är krypterad (SSL) och det är endast betalleverantören Klarna AB som kan ta del av detta. Varken Refurbee eller någon annan har möjlighet att läsa den säkrade informationen.

Refurbee förbehåller sig rätten att begära legitimation (bild och adress) på utvalda beställningar. Detta syftar till att förhindra missbruk av betalkort.

Betalning med faktura

Aktuella betalningsalternativ som erbjudas genom Klarna är faktura och delbetalning.

Efter identifiering och kreditkontroll visar Klarna de betalningsalternativ som kan erbjudas. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarna’s samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan görs direkt av butiken. Produktspecifika frågor ska därför riktas direkt till vår butik, medans frågor kring fakturor som har betalats genom Klarna ska tas med Klarna.

När du väljer Klarna som betalningslösning ingår du ditt avtal med Refurbee AB, Ystadvägen 17, 21430 Malmö, Sveriga (Org: 559345-4423) och godkänner både Klarna AB:s och Refurbee AB:s villkor. Fullständiga användarvilkor för Klarnas betaltjänster och mer info hittar du här.

Frakt & Leverans

Du bestämmer själv vilken av de tillgängliga alternativen för leverans som ska användas. Priset framgår alltid klart innan du går med på att köpa varan.

Refurbee har i utgångsläge alla varor på lager och skickar din beställning så fort som möjligt. Därför sker leveransen oftast den första till tredje vardagen efter att beställningen har mottagits. I mycket sällsynta fall kan det ta upp till 10 dagar – i så fall får du besked via e-post.

Vid levereras med postpaket får du ett spårningsnummer så att du kan spåra leveransen. Du kommer att få ett spårningsnummer via mail när vi skickar ordern från Refurbee.

Om du inte har mottagit varan inom 30 dagar efter din beställning har du rätt att häva köpet. Du kan alltid vända dig till Refurbee via följande mailadress om du har några frågor: [email protected]

Vi levererar enbart till adresser i Sverige. Kunder från Danmark hänvisar vi till vår danska webbutik: www.refurbee.dk

Ångerrätt

Du har 14 dagar på dig att ångra ditt köp från och med den dag du tar emot varan. Om du ångrar ditt köp, vänligen kontakta vår kundservice på: [email protected]

så guidar vi dig igenom returen.

När du lämnar tillbaka/skickar tillbaka varan måste den vara i samma skick och mängd som när du fick den och du måste bifoga/skicka med faktura eller en kopia av ordern. Produkten måste förpackas så att den inte skadas under transporten.

Om du använder din ångerrätt kommer du att få dina pengar tillbaka så snart som möjligt efter det att vi har fått varan och kontrollerat att den uppfyller villkoren för retur. Pengarna återbetalas till det konto som beloppet drogs från.

Reklamationer

Om du anser att produkten har ett fel kan du klaga till adressen längst ner på denna sida eller via mejl till [email protected]

Det är en förutsättning för utövande av reklamationsrätten att felet inte har orsakats av skador, felaktig användning eller annat slitage. Refurbee täcker inte fel orsakade av vätskeskador.

Klagomål om fel måste göras inom en rimlig tid efter att du har upptäckt felet (eller borde ha upptäckt felet under allmän granskning av varan).

Reklamationsrätten gäller i 3 år från det datum som du har mottagit varan.

När Refurbee tar emot ett klagomål om en vara behandlas klagomålet så snart som möjligt. Om det finns ett fel kan varan bytas ut till en liknande vara, få den reparerad eller få rabatt köplagens regler. Om felet inte är obetydligt kan du istället häva köpet. Du kan dock inte häva köpet eller kräva rabatt om Refurbee erbjuder att ersätta eller reparera varan inom en rimlig tid. Om felet medföljer att varan måste lämnas tillbaka till Refurbee sker detta kostnadfritt för dig så länge varan levereras från en adress inom Sverige.

För att din reklamationsrätt ska gälla måste du skicka med inköpsbevis i form av faktura eller orderbekräftelse som båda har skickats via e-post efter din beställning.

Alla köp och andra transaktioner som gjorts hos Refurbee ska ske i enlighet med svensk lag. För alla tvister och juridiska avvikelser gäller svensk lag.

Registrering av information

Refurbee registrerar följande i samband med köpet:

Namn, adress, telefonnummer, e-postadress och fakturanummer.

Ingen känslig information registreras. Informationen ges inte vidare, men Refurbee bevarar registreringen i minst fem år, efter vilket informationen raderas. Registreringen sker för att vi ska kunna skicka varan till dig, behandla eventuella reklamationer samt för vår egen bokföring. Medarbetare på följande avdelningar har tillgång till den registrerade informationen: försäljning, support och bokföring. Vid kreditkortköp sker registreringen via en säker server där informationen är krypterad. Dina kortuppgifter känner endast Klarna AB till – se punkt ”Betalning”.

Du kan alltid kontakta Refurbee och få veta vilken information som finns registrerade om dig och korrigera eventuell felaktig information.

Innehåll/information på inlämnade enheter (viktigt!)

Det är ditt eget ansvar att radera innehåll/information på enheter innan du lämnar dem till Refurbee och det är även ditt ansvar att spara detta innehåll/information till andra enheter om du vill behålla detta. För säkerhets skull rensar Refurbee inlämnad enheter men det finns ingen garanti för att innehållet/information inte kan återskapas av tredje part.

Refurbee kan inte hållas ansvariga för felaktig borttagning av innehåll/information från inlämnade enheter, oavsett hur borttagningen gjordes.

Om Refurbee får kännedom om innehållet/information som strider mot gällande lag förbehåller sig Refurbee rätten att anmäla detta till Polisen och/eller andra relevanta myndigheter och rättighetsinnehavare.

Reparationer

Refurbee försäkrar frakt av reparationsprodukter upp till 5000kr i fall av borttappning av fraktbolag. Alla produkter med värde över given summa måste skickas som värdepost, och i dessa fall får kund tillhandahålla sin egen fraktsedel.

Force majeure

Refurbee kan inte under några omständigheter vara ansvariga för förhållanden som kan beskrivas som force majeure, inklusive, men inte begränsat till, krig, upplopp, strejk, brand, naturkatastrofer, valutarestriktioner, import- eller exportrestriktioner, avbrott i den normala kommunikationen, avbrott av energiförsörjning eller kommunikationssystem.

Om force majeure inträffar ska Refurbee så snart som möjligt göra kunden uppmärksam om detta. Om Refurbee inte uppfyller denna anmälningsskyldighet ska Refurbee ansvara som om det inte fanns någon force majeure.

Klagomål

Om du har klagomål angående ditt köp ska du vänligen kontakta [email protected] . Om vi inte hittar någon lösning kan du lämna in ett klagomål till Konsument Europa, Tage Erlandergatan 8A, Box 48, 651 02 Karlstad, Sverige, via www.konsumenteuropa.se

Du kan också använda EU-kommissionens klagomålsportal på nätet, vilket dock endast är relevant om du som konsument är bosatt utanför Sverige.

Du hittar klagomålsportalen här: https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Frågor

Om du har några frågor angående Refurbee är du välkommen att kontakta [email protected].

Refurbee AB

Telefon 040 68 20 600
Email [email protected].
Org.nummer: 559345-4423 VAT-ID: SE559345442301

Köpvillkor uppdaterades senast den 29.04.2022