Hållbarhet i fokus

Refurbees strategi grundar sig i att förlänga livslängden av elektroniska produkter så att de får ett andra, tredje, och fjärde liv i stället för att hamna på soptippen onödigt tidigt. Vi gör detta genom att reparera söndrig elektronik, samt återanvända felfria reservdelar från defekta enheter. Vi använder sedan dessa i våra begagnade enheter, som vi säljer i vår webbshop och i vår butik. Alltså, i stället för att dessa enheter skulle hamna på hög i ett utsatt land ser vi till att de tas omhand och restaureras på plats, här i Skandinavien, under rätt förutsättningar. här i Skandinavien, under rätt förutsättningar.

DBA besöker Refurbee

DBAs produktionsteam besöker oss i vårt showroom. Vi fick möjligheten att hoppa in framför kameran och prata grön elektronik, vårt koncept och utmaningar vi mött, samt presentera våra mål och värderingar – varför vi gör det vi gör.

15

ÅRS ERFARENHET

100%

GRÖN ELEKTRONIK

2

LÄNDER

2000+

PRENUMERANTER PÅ VÅRT NYHETSBREV

En Hållbar podd

Kan man göra begagnad elektronik attraktiv i ett samhälle där fokus ligger på de senaste specifikationerna och konstanta uppgraderingar? I det här avsnittet pratar vi med Marcus Haglund från Refurbee, ett företag som jobbar med att sälja begagnade prylar på andrahandsmarknaden. Vi går igenom om varför han ser fram emot festivalsommaren, vilken som är den absolut värsta mobilen han har fått in och vad han vill se för initiativ framöver från de stora teknikföretagen för att vi ska få våra prylar att hålla lite längre.
En hållbar podd produceras av PriceRunner tillsammans med Hållbar E-handel. Programledare: Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner.

REFURBEE PARTNERPROGRAM

Idag presenterade vi stolt Refurbee Partnership-diplomet til Sten Qvist, ägare av Dansk Alarm Sikring.

Genom att gå med i Refurbees Partnership Program skonar Dansk Alarm Sikring miljön genom att köpa grön it-utrustning från oss istället för att köpa nya dyra enheter, och dessutom hjälper vi dem med bortförsel av icke-återanvändbart IT-skrot på ett korrekt sätt.
En fördelaktig lösning på många sätt. Det viktigaste är att verksamheten bidrar till en grön framtid.

Om du överväger att göra en grön omställning för din verksamhet är du varmt välkommen att kontakta oss eller kika förbi för att snacka igenom hur vi kan hjälpa er.

Refurbee donerar 5.000kr till Rädda Barnen

Vi kan stolt presentera att vi har vunnit Traderas pris ”Startskottet” 2022!
Vi är en ny säljare på Traderas plattform, så det är både en ära och ”proof of concept” att vinna detta pris efter endast TVÅ månader på deras plattform.
Och det ska såklart sägas att det ligger mycket hårt arbete bakom framgången.
Vi firar vår seger med att donera 5.000kr till Rädda Barnen, så vi kan njuta av segern fullt ut. Tack @tradera för all hjälp att etablera oss på er fantastiska plattform. Tack till alla våra kunder för er tillit till Refurbee, och alla våra medarbetare – ni är stjärnor!

Rädda barnen

Vilka tjänster erbjuder vi?

Online-försäljning

Försäljning av använd och ny elektronik via webshoppen till privatkunder.

Renoverad elektronik

Försäljning av använd och ny elektronik till företagskunder. Vänligen kontakta [email protected] för att komma i kontakt med en account manager.
Alla våra varor bär full moms, till skillnad från många av våra konkurrenter.

Reparation och service

Reparation och service av mobiler, tablets, datorer och annan elektronik. Skapa ett ärende hos oss under fliken reparationer.

Ansvarsfull bortförsel

Bortförsel av gammal elektronik. Vi erbjuder är avskaffande till ett fast kilopris för insamling och bortförsel av elektronikskrot. Kontakta oss för vidare information.

Hjälp miljön, en telefon åt gången

Varje gång du väljer att köpa en använd telefon, surfplatta eller dator sparar du massor på jordens råvaruresurser. Tack vare beteende som detta minskar du skövling av skog för utvinning av metaller, som sedan hade använts i elektronik.
5t black

- 78 KG CO2

Varje gång vi restaurerar en telefon besparar vi jorden 78KG CO2.

pro 2018 12.9_ black

- 112 KG CO2

Varje gång vi restaurerar en surfplatta besparar vi jorden 112KG CO2.

gm5IDW hong kong

- 215 KG CO2

Varje gång vi restaurerar en bärbar dator besparar vi jorden 215KG CO2.

Varje vecka besparar vi miljön 10.800 KG koldioxid.
Med andre ord – 562 ton om året!
Och, ju mer du väljer att handla från oss framför ny elektronik, ju mer nytta hjälper du oss göra!
Happy shopping – fri från klimatångest! 🌎